Szegedi görög füzetek 1.

Párbeszédkönyv

150 magyar-görög párbeszéd
400 kiemelt nyelvi jelenség

Szerzők: Purosz Alexandrosz – Szivília Arjiró

Kiadó: Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete – Csongrád Megyei Helyi Csoport
Illusztráció: Molnár Mihály
Borítóterv és nyomdai előkészítés: Jacob Péter
Nyomdai munkálatok: Innovariant Kft. – Szeged
Támogatók: Szegedi Görög Önkormányzat, Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata, Nemzeti Civil Alap, Wekerle Sándor Alapkezelő

Mire használunk egy idegen nyelvet? Többnyire gondolatcserére. Érdeklődünk a másik felől, elmondjuk neki, hogy mit szeretnénk, mire van szükségünk, mit csináltunk, merre jártunk. Beszélgetünk, s ez párbeszédek formájában valósul meg az élet különféle színterein: az utcán, a munkahelyen, az iskolában, illetve bárhol, ahol közösségben vagyunk.

Jelen könyv 150 dialógust tartalmaz 10 téma köré csoportosítva, hol hivatalosabb, hol egészen közvetlen stílusban úgy, ahogy ez a mindennapokra jellemző. A szövegek nehézségi foka eltérő. Alapszintű nyelvismeretet feltételeznek, de sehol sem haladják meg a hétköznapi társalgáshoz szükséges nyelvtudást. A nehézségi szinteket a lap szélén feltüntetett számok és a kék szín árnyalatai jelölik.

Az egyes párbeszédeken belül ki van emelve néhány, összesen 400 nyelvtani, illetve lexikális érdekesség, amelyeket a szövegek alatt értelmezünk és mondatfordításokon keresztül gyakoroltatunk. Ezen nyelvi jelenségek jegyzéke a könyv végében található.

A párbeszédgyűjteményt ajánljuk mindazoknak, akik újgörög alap- vagy középfokú szóbeli nyelvvizsgára készülnek, de azoknak is, akik egyszerűen csak beszédkészségüket szeretnék fejleszteni.

Ára: 2.900 Ft

A könyv megvásárolható több könyvesboltban (Szegeden például a Klauzál téri Filharmónia üzletben), illetve on-line értékesítőknél. Megrendelhető az egyesületünktől is e-mailen ( info@szegedigorogok.hu), 500 Ft postaköltséggel. Legalább 10.000 Ft értékű megrendelés esetén a postaköltséget átvállaljuk.

BANKI ADATOK
Számlatulajdonos: Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete – Csongrád Megyei Helyi Csoport
Számlavezető bank: Kereskedelmi és Hitelbank
Bankszámlaszám: 10402805-50526582-55481004

Az alábbi fejezetcímekre kattintva az olvasó ízelítőt kaphat a párbeszédekből és az azokhoz tartozó nyelvi jelenségek magyarázatából:

  1. Utazás közlekedés
  2. Szállás
  3. Étkezés
  4. Vásárlás
  5. Általános társalgás
  6. Szórakozás kikapcsolódás
  7. Egészség betegség
  8. Szolgáltatások
  9. Tanulmányok
  10. Hivatalos szervek