CSSP-NEPTANC-MO-2022-0105 pályázat szakmai beszámolója

Jelen pályázat hogyan járult hozzá a támogatott tevékenység megvalósításához

CSSP-NEPTANC-MO-2022-0105 pályázaton elnyert támogatás a tánccsoportunk alapműködését segítette. Hozzájárult ahhoz, hogy tánctanárunk útiköltségének egy kis részét fedezni tudjuk, amely a tánccsoport színvonalas működését és fejlődését biztosítja. Tánccsoportunk számára fontos prioritás az utánpótlás képzése, hiszen csak velük lehetséges a 10 évvel ezelőtt megkezdett görög nemzetiségi hagyományőrző tevékenységünket hosszútávon fenntartani, továbbadni. Az utánpótlás csoportokat tanító tánctanárt megbízási szerződéssel foglalkoztattuk.

A sikeres alapműködésnek köszönhetően 2023 áprilisában egy nagyobb volumenű rendezvénnyel ünnepelte meg a tánccsoport a fennállásának 10. évfordulóját. A rendezvényen 3 órás műsort adtak, majd 3 órás élőzenés táncházzal ünnepeltek. Az eseményre görögországi barátaikat, a Holargosi Panagia Faneromeni Plébánia Tánccsportját is el tudta hívni Athénból, akik pontosi és krétai zenészeket is hoztak magukkal.

A rendezvénnyel kapcsolatban a plakátokat és szóróanyagokat nyomtattunk, valamint a fellépőruháinkat tisztíttattuk. A tánctanárunk próbákra való utazásainak költségei, amelyet jelen pályázatból fedeztünk, nagyban hozzájárult a sikeres rendezvény létrejöttéhez.

Elmondható, hogy ez az esemény és a vele járó több hónapos kemény munka nagyon szorosan összefogta a közösségünket, az utánpótlás csoportoknak pedig egy hatalmas motivációt adott arra, hogy érdemes a görög táncokkal foglalkozni.   

A támogatás kapcsán elért legfontosabb eredmények, a tervezetthez képest történt változások:

A támogatás legfontosabb eredményének elmondható, hogy az alapműködésünk zavartalanul tudott működni. Tánctanárunknak ki tudtuk fizetni az útiköltségeinek egy részét a pályázatból, utánpótlás csoportunkat tanító táncos társunknak tiszteletdíjat tudtunk adni megbízási szerződés alapján, ruháink egy részét el tudtuk vinni tisztítóba.

A beadott pályázatunkban nagyobb támogatást igényeltünk, így a tervezetthez képest több módosítást kellett véghezvinnünk az eredeti tervekhez képest. Nem tudtunk új népviseleteket és kiegészítőket beszerezni, így az ünnepünkön több viseletet kölcsönbe kellett kérnünk más tánccsoportoktól. A nagyrendezvényünkhöz és görög barátaink fogadásához egyéb támogatási forrásokra is szükségünk volt, valamint a tartalékaink nagy részét feléltük.

Összességében viszont segítség volt, hogy az alapműködésünkre tudtunk a támogatásból fordítani, így az alapműködésünk zavartalanul tudott működni.

Tánccsoport facebook oldala: https://www.facebook.com/EleftheriaTanccsoport

Jubileumi gálaműsor: https://youtu.be/1wMNDE04jAw

Fellépésekről videók: https://youtube.com/playlist?list=PLXTUo7DqR-olYQp2ptEErk_lXRNa1hTf_