Spenótos rizsΣπανακόρυζο

 

Puroszné Nagy MagdolnaPuroszné Nagy Magdolna receptje

 

Egyszerű egytálétel, amely köretként is fenséges, de magában is finom vacsora. Friss citrommal meglocsolva fenségessé varázsolhatjuk. Szóval: egyszerűen nagyszerű!

 Hozzávalók
1 kg spenót
fél csésze rizs
2 apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor apróra vágott kapor
¾ csésze olaj
1-2 citrom leve
só, bors ízlés szerint

A spenótot többször jól átmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Egy-két rottyantás után már le is szűrhetjük. Amikor kihűlt, apróra vágjuk. Olajat pirítunk egy fazékban és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított spenótot, egy kevés vizet és sót, borsot ízlés szerint. Mielőtt nagyon összeesne a spenót, jöhet hozzá a megmosott, lecsöpögtetett rizs és a kapor, majd felöntjük egy-másfél csészényi vízzel. Fedőt rá és 15-20 perc párolódás után készen is van! Tálalás előtt friss citromlével lelocsoljuk.

spanakoryzo

Puroszné Nagy MagdolnaΣυνταγή: Puroszné Nagy Magdolna

Egyszerű egytálétel, amely köretként is fenséges, de magában is finom vacsora. Friss citrommal meglocsolva fenségessé varázsolhatjuk. Szóval: egyszerűen nagyszerű!

 Hozzávalók
1 kg spenót
fél csésze rizs
2 apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor apróra vágott kapor
¾ csésze olaj
1-2 citrom leve
só, bors ízlés szerint

A spenótot többször jól átmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Egy-két rottyantás után már le is szűrhetjük. Amikor kihűlt, apróra vágjuk. Olajat pirítunk egy fazékban és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított spenótot, egy kevés vizet és sót, borsot ízlés szerint. Mielőtt nagyon összeesne a spenót, jöhet hozzá a megmosott, lecsöpögtetett rizs és a kapor, majd felöntjük egy-másfél csészényi vízzel. Fedőt rá és 15-20 perc párolódás után készen is van! Tálalás előtt friss citromlével lelocsoljuk.

spanakoryzo