Szeged-Larnaka 30

Szeged és Larnaka 30 éve testvérvárosok. Ennek apropóján május 18-án (szombat), a szegedi borfesztivál ideje alatt egy teljes napi programsorozattal várjuk minden barátunkat.


Egy villamosszerelvény névadó ceremóniájával kezdjük a pályaudvaron 11:45-kor. 11.57-kor fog befutni az állomásra, és a beszédeket, egy közös táncot, valamint a leleplezést követően 12.16-kor hagyja azt el első utasaival immáron „Larnaka” néven.


A stílusosan „Agóra”-nak nevezett művelődési központban megrendezésre kerülő ünnepi műsorunkat egy nagyszerű, Ciprusról érkező kiállítással kezdjük, amelyet Homer A. Mavrommatis nagykövet úr nyit meg.

Ezt követően az Eleftheria Tánccsoport, a Triandafylla, az Ellinismos és a Kariatidák hozzák el hozzánk legszebb táncaikat és dalaikat, illetve bemutatkozik az a Szegedi Görög Zenekar. Végül a hab a tortán az a műsor lesz, amelyet kiváló larnakai táncosok fognak számunkra bemutatni.

A kulturális est végén, a ciprusi nagykövetség és a szegedi görög önkormányzat jóvoltából egy kis falatozásra invitálunk minden fellépőt, illetve a közösségünk tagjait.

Az eseményre a belépés ingyenes, viszont belépőjegy megváltásához köti a művház. Jegyek megváltásához itt lehet regisztrálni május 12-ig. Szimbolikus összegű adományt (a túléléshez is) örömmel elfogadunk, ezért lesz kihelyezve egy adományláda a rendezvényen. Szponzorainkat egy jubileumi jelvénnyel jutalmazzuk, illetve minden vendég kap egy példányt a Szeged és Larnaka nevezetességeit három nyelven bemutató legújabb kiadványunkból (Szegedi görög füzetek 17.)

Az este szó szerinti fénypontja, a Dugonics tér szökőkútja körül a Radio Taximi élőzenés táncháza lesz.

A hónapok óta tervezett és szervezett program megvalósításában akadtak akadályok. Azonban sokat köszönhetünk Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának, valamint a Ciprusi Köztársaság budapesti nagykövetségének, és nem kevésbé a tagságunknak és táncosainknak.

Vendégeink lesznek Larnaka és Pervolia települések küldöttségei, a Larnakai Nyitott Iskola kiváló táncosai, a Ciprusi Köztársaság budapesti külképviseletének nagykövete és kereskedelmi attaséja, és nem utolsó sorban Beloiannisz polgármestere és az országos görög önkormányzat elnöke.

A teljes ciprusi küldöttség részt vesz 17-én, pénteken, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának díszközgyűlésén, 19-én délelőtt-koradélután pedig Beloianniszban vendégeskedik, a délutánt-estét pedig Budapesten tölti.

A rendezvény társzervezői:
Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat
XV. Kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat
Terézvárosi Görög Nemzetiségi Önkormányzat

Szeretettel várunk Szegeden minden érdeklődőt, barátot!