Adományok a görögországi tűzvészkárosultak javára

A magyarországi görög szervezetek, valamint vállalkozások, további szervezetek és magánszemélyek (görögök, görögbarátok és jóérzésű emberek) a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesületének felhívása nyomán adományt gyűjtenek a görögországi tűzvész túlélőinek és károsultjainak megsegítésére. A Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesületének e célra nyitott bankszámláján történő jóváírásokról, valamint az arról történő utalásokról folyamatosan beszámolunk:

Οι ελληνικές οργανώσεις της Ουγγαρίας, καθώς επιχειρήσεις, άλλοι οργανισμοί και ιδιώτες (Έλληνες, φιλέλληνες και φιλότιμοι άνθρωποι) συγκεντρώνουν χρηματική προσφορά, κατόπιν κλήσεως του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ουγγαρίας, για τη βοήθεια των επιζώντων και πληγμένων της πυρκαγιάς στην Ελλάδα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων νομού Τσόγγκραντ άνοιξε για το σκοπό αυτό ιδικό λογαριασμό και δημοσιεύει συνέχεις ενημερώσεις σχετικά με τις πιστώσεις και τα εμβάσματα:

Jóváírások / Πιστώσεις (30-07-2018)

Jóváírások / Πιστώσεις (01-08-2018)

Első átutalás a Vöröskeresztnek / Πρώτο έμβασμα για τον Ερυθρό Σταυρό (02-08-2018)

Jóváírások / Πιστώσεις (06-08-2018)

Jóváírások / Πιστώσεις (14-08-2018)

Második átutalás a Vöröskeresztnek / Δεύτερο έμβασμα για τον Ερυθρό Σταυρό (15-08-2018)

Jóváírások / Πιστώσεις (21-08-2018)

Jóváírások / Πιστώσεις (25-08-2018)

Jóváírások / Πιστώσεις (30-08-2018)

FELHÍVÁS A GÖRÖGORSZÁGI TŰZVÉSZKÁROSULTAK MEGSEGÍTÉSÉRE

A Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete (Syllogos) adománygyűjtési felhívást tesz közzé a magyarországi görög szervezetek, továbbá vállalkozások, egyéb szervezetek és magánszemélyek felé a tragikus méretek öltő görögországi tűzvész-tragédia (07.25-i állapot szerint min. 78 halott) túlélőinek és károsultjainak megsegítésére.

A pénzbeli támogatás lebonyolításáért a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete – Csongrád Megyei Helyi Csoport felel, amely szervezet e célból a Kereskedelmi és Hitelbanknál külön számlát nyitott. Ennek száma: 10402805-50526582-55481028

Az adomány a Magyar Vöröskereszten keresztül a Görög Vöröskereszthez kerül.

Részletek:
Mivel a túlélőket és károsultakat megsegítő tárgyi eszközök és szolgáltatások biztosítását a Görög Vöröskereszt tudja a leghatékonyabban koordinálni, az adomány gyűjtése pénzben történik.

A technikai lebonyolításért a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete – Csongrád Megyei Helyi Csoport (a Syllogos tagszervezete, adománygyűjtésre jogosult nemzetiségi közhasznú civil szervezet, képviseli: Purosz Alexandrosz) felel, amely szervezet e célból a bankszámláján belül egy csak e célra használható technikai számlaszámot hoz létre, a támogatás folyósításáról és felhasználásáról megállapodik a Magyar Vöröskereszttel, a támogatásról a nyilvánosság előtt beszámol, valamint az adománygyűjtés lebonyolításával kapcsolatos költségeket magára vállalja.
A pénzbeli adományt a Magyar Vöröskereszt a Görög Vöröskeresztnek juttatja el. A Magyar Vöröskereszt számára a támogatás a magyarországi görög szervezetek, valamint vállalkozások, egyéb szervezetek és magánszemélyek nevében több részletben kerül átutalásra kifejezve ezzel azt, hogy a magyarországi görögök, görögbarátok és segíteni szándékozó emberek szeretettel és együttérzéssel gondolnak a bajba jutott görög emberekre.

A pénzügyi adományokat az alábbi számlaszámra várjuk:

Számlaszám: 10402805-50526582-55481028 (IBAN extension of GIRO number HU74)
Számlatulajdonos: Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete – Csongrád Megyei Helyi Csoport
Számlavezető pénzintézet: Kereskedelmi és Hitelbank

A megjegyzésben kérjük feltüntetni:
- „görögországi tűzvész”
- támogató nevét vagy anonimitás esetén azt, hogy „névtelen”.
További információ 2018. 07. 27-től: info@szegedigorogok.hu

A közös ügy érdekében köszönettel a támogató szándékért!